Barion Pixel

5 népszerű pergola megoldás modern és ápolt kertekbe

Pergola, Martinique

Amint előbújnak az első napsugarak, máris keressük a lehetőséget, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül és a szabadban tölthessük az időt családunkkal, barátainkkal. Szerencsés helyzetben vannak azok, akik családi házzal vagy nyaralóval rendelkeznek, hiszen csak ki kell lépniük a kertbe, és máris élvezhetik a friss levegőt, kávézhatnak a kék ég alatt, vagy szervezhetik a kerti partikat.

Ugyanakkor ők is ki vannak téve az időjárás hatásainak, mint az erős napsütés, az eső, vagy a szél, amelyek elől jó elbújni úgy, hogy közben mégis élvezhetjük a kertünket és a kültéri szabadságot. Ezekre a helyzetekre kínálnak kitűnő megoldásokat az egyre népszerűbb kerti pavilonok, pergolák, vagy szaletlik. Hangulatos megjelenésükkel díszitik a kertet, praktikusságukkal pedig védelmet nyújtanak számunkra és kerti bútorainknak.

A kivitelezést sokan fából oldják meg, de egyre elterjedtebbek az asztalos szaktudást nem igénylő, kecsesebb, letisztultabb és modernebb megjelenésű, fémből készült megoldások az olcsóbbtól a drágább, felső kategóriásig. A vastagabb rozsdamentes fémből vagy aluminiumból készült és porfestett, szinterezett kerti árnyékolók ugyan magasabb árszinten érhetőek el, de a tartósságuk, karbantartást nem igénylő kivitelezési minőségük, valamint ellenállóképességük a szélsőségesebb időjárási helyzetekben is kárpótolni fog.

Nézzünk pár megoldást ezekre a prémium minőségű, különlegesen erős anyagból készült Palram pergolákra! Melyik milyen előnyökkel és tulajdonságokkal bír? Mindegyik Palram kerti pavilont és teraszfedést úgy tervezték, hogy megjelenésük méltó legyen a kerthez, a rozsdamentes porszórt alumínium váz és a gyakorlatilag törhetetlen polikarbonát tetőpanelek kombinációja pedig biztosítja a tartósságot.

A kertben önállóan felállítható Palram Palermo és Martinique pavilonok minden oldalról nyitottak, de kialakításuknak köszönhetően függönnyel, vagy szúnyoghálóval zárttá is tehetjük ezeket. Így az árnyékolás mellett védelmet is nyújtanak, hogy még több ideig élvezhessük a kültéren eltöltött időt. Telepítésük javasolt a kerti sütő vagy a medence közelébe, így a szezon teljes idejére biztosítottak a nyári élmények, a családi ebédek, vagy a kerti pihenés.

Kerti termékek - Kerti árnyékolás - Pergola - Palarm Pavilon
Palram Palermo kerti pavilon kiegészítve függönnyel

 

Kerti termékek - Martinique kerti pavilon - Pergola
Palram Martinique kerti pavilon függöny opció nélkül

 

Azoknak, akiknek kisebb tér áll rendelkezésre a kertben, vagy egy szép lombkoronájú fa árnyékot ad és ezért nem a kertben állítanák fel a pergolát, viszont szeretnének árnyékolt teraszt kialakítani, a Palram Capri, Feria és Sierra teraszfedései jelenthetik az ideális megoldást. Ezek a nyitott vagy zárt fedésmegoldások opcionális oldalfalaikkal sokféle életmódot és igényt kielégítenek, akár egész évben használhatóvá tehetik teraszunkat és összeolvasztják a belteret a kültérrel. A zárt teraszfedéseknél a padlótól a mennyezetig érő ablakok biztosítják az egész éven át tartó védelmet. A tetőpanelek hihetetlenül rugalmas polikarbonátból készülnek, amelyek akár 100%-os védelmet nyújtanak a káros UV sugarak ellen, ugyanakkor átengedik a természetes napfényt. Ezek mellett nem kell attól sem tartani, hogy a tetőpanelek idővel eltörnek vagy megsárgulnak, vagy a harmatcseppek és az eső beszivárog a fedés alá, köszönhetően a speciális tervezésnek.

Kerti termékek - Sierra 3400 - előtető
Palram Sierra előtető oldalpanel nélkül

 

Kerti termékek - Feria 3400 - előtető
Palram Feria előtető oldalpanellel

 

Kerti termékek - Capri 3500 - előtető
Palram Capri előtető oldalpanel nélkül