6 népszerű pergola megoldás modern és ápolt kertekbe

Pergola, Martinique

Mire jó a pergola és miből készüljön?

Amint előbújnak az első napsugarak, máris keressük a lehetőséget, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül és a szabadban tölthessük az időt családunkkal, barátainkkal. Szerencsés helyzetben vannak azok, akik családi házzal vagy nyaralóval rendelkeznek, hiszen csak ki kell lépniük a kertbe, és máris élvezhetik a friss levegőt, kávézhatnak a kék ég alatt, vagy szervezhetik a kerti partikat.

Ugyanakkor ők is ki vannak téve az időjárás hatásainak, mint az erős napsütés, az eső, vagy a szél, amelyek elől jó elbújni úgy, hogy közben mégis élvezhetjük a kertünket és a kültéri szabadságot. Ezekre a helyzetekre kínálnak kitűnő megoldásokat az egyre népszerűbb kerti pavilonok, pergolák, vagy szaletlik. Hangulatos megjelenésükkel díszitik a kertet, praktikusságukkal pedig védelmet nyújtanak számunkra és kerti bútorainknak.

Palram Palermo 3000 pergola
Palram Palermo 3000 pergola

A kivitelezést sokan fából oldják meg, de egyre elterjedtebbek az asztalos szaktudást nem igénylő, kecsesebb, letisztultabb és modernebb megjelenésű, fémből készült megoldások az olcsóbbtól a drágább, felső kategóriásig. A vastagabb rozsdamentes fémből vagy aluminiumból készült és porfestett, szinterezett kerti árnyékolók ára az elmúlt évek áremelkedései miatt manapság már nem is magasabb a fa szerkezetűeknél, ráadásul tartósságuk, karbantartást nem igénylő kivitelezési minőségük, valamint ellenálló képességük révén a szélsőségesebb időjárási helyzetekben is felveszik a versenyt a fa változatokkal szemben.

Nézzünk pár megoldást ezekre a prémium minőségű, különlegesen erős anyagból készült Palram Canopia pergolákra! Melyik milyen előnyökkel és tulajdonságokkal bír?

Mindegyik Palram Canopia kerti pavilont, pergolát, teraszfedést és gépkocsibeállót úgy terveztek, hogy megjelenésük méltó legyen a kerthez, a rozsdamentes porszórt alumínium váz és a gyakorlatilag törhetetlen polikarbonát tetőpanelek kombinációja pedig biztosítja a tartósságot.

A kertben önállóan felállítható Palram Palermo és Martinique pavilonok minden oldalról nyitottak, de kialakításuknak köszönhetően függönnyel, vagy szúnyoghálóval zárttá is tehetjük ezeket. Így az árnyékolás mellett védelmet is nyújtanak, hogy még több ideig élvezhessük a kültéren eltöltött időt. Telepítésük javasolt a kerti sütő vagy a medence közelébe, így a szezon teljes idejére biztosítottak a nyári élmények, a családi ebédek, vagy a kerti pihenés.

Kerti termékek - Kerti árnyékolás - Pergola - Palarm Pavilon
Palram Palermo kerti pergola kiegészítve függönnyel

Számos Palram Canopia gépkocsibeálló alkalmas pergolának, vagy terasz fedésére is, hiszen eltérő formákkal és számos méretben elérhetőek, így a hely adottságaihoz igazodva állítható fel az ideális megoldás.

Palram Arcadia 5000 kocsibeálló és pergola
Palram Arcadia 5000 kocsibeálló pergolaként elhelyezve.

Azoknak, akiknek kisebb tér áll rendelkezésre a kertben, vagy egy szép lombkoronájú fa árnyékot ad és ezért nem a kertben állítanák fel a pergolát, viszont szeretnének árnyékolt teraszt kialakítani, a Palram Capri, Feria és Sierra teraszfedései jelenthetik az ideális megoldást. Ezek a nyitott vagy zárt pergola-megoldások opcionális oldalfalaikkal sokféle életmódot és igényt kielégítenek, akár egész évben használhatóvá tehetik teraszunkat és összeolvasztják a belteret a kültérrel.

Kerti termékek - Martinique kerti pavilon - Pergola
Palram Martinique kerti pavilon függöny opció nélkül

A zárt teraszfedéseknél a padlótól a mennyezetig érő ablakok biztosítják az egész éven át tartó védelmet. A tetőpanelek hihetetlenül rugalmas polikarbonátból készülnek, amelyek akár 100%-os védelmet nyújtanak a káros UV sugarak ellen, ugyanakkor átengedik a természetes napfényt. A Palram Canopia termékek esetében nem kell attól sem tartani, hogy a tetőpanelek idővel eltörnek vagy megsárgulnak, vagy a harmatcseppek és az eső beszivárog a fedés alá, köszönhetően a Palram speciális tervezésének és fél évszázados folyamatos fejlesztéseknek.

Kerti termékek - Feria 3400 - előtető
Palram Feria előtető oldalpanellel

A pergolák zárt kamrás polikarbonát tetőpaneljei lehetnek színtelenek, vagy füstszínűek, utóbbiak a fényt kisebb mértékben engedik át, így a hőségben hatékonyabban védik meg a befedett területet. A Palram Canopia teraszfedésekhez ugyanakkor kiegészítőként megvásárolható árnyékoló vászon, amely panelenként rögzíthető és kiengedhető szükség szerint. A téli időszakban, amikor a napsugarakat inkább igyekszünk beengedni élettereinkbe, a vásznak leakaszthatóak, vagy csak egyszerűen összehúzva rögzíthetőek.

Kerti termékek - Capri 3500 - előtető
Palram Capri pergola oldalpanel nélkül

Irány a webshop!

További információ a Palram Canopia termékekről a gyártó weboldalán: canopia.com

Megszakítás