Mind a(z) 14 találat megjelenítve

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

Tisztítsa meg és ápolja kertjének térköveit, járdáit, betonból készült teraszburkolatát, kerítését!

Betonból készült termékek, burkolatok, térkövek felülettisztítása és impregnálása néhány lépésben!

Az Onduline C&P kültéri beton tisztító- és ápoló termékcsaláddal könnyedén újjávarázsolhatja már elszíneződött, kifakult, sókiválás miatt foltossá vált betonfelületeit, vagy az újonnan épített burkolatokat impregnálhatja – akár színkiemeléssel is, hogy sokáig esztétikussá és a szennyeződésektől védettebbé tegye kertjének betonnal és kővel burkolt felületeit.

Mindenfajta cementalapú (beton) térkő ideális tisztító és impregnálószere. Alkalmazásával a beton vízlepergető tulajdonságúvá lesz, ami jelentősen lecsökkenti a víznek a kövek pórusaiba történő szivárgási képességét. Ezáltal a kezelt felületek időjárásállósága jelentősen javul, csökken a felfagyás veszélye, a moha- és penészképződés lehetősége. A vízlepergető hatás kialakulása után a kövek légzőképessége megmarad, mivel a szer nem tömíti el a pórusokat.

Alkalmazás lépései:

1. Tisztítás

A Térkő tisztító használatra kész anyag, nem kell hígítani. A megtisztított felületre ecsettel, hengerrel vagy spray-vel vigye fel az anyagot. Kizárólag műanyag eszközöket használjon pl. kefe sörte vagy műanyag permetező. A habzás a termék hatásának látható jele. Rövid idő, kb. 1 perc elteltével a tisztítandó felületet slag és gyökérkefe használatával vízzel öblítse le. Ha egyetlen alkalmazás nem elegendő, a műveletet meg kell ismételni. Száradás után impregnálással javasolt védeni a felületet. Ha van olajfolt, akkor az olajfolt eltávolító szerrel kell leönteni és beecsetelni a szert.

2. Impregnálás

A megtisztított felületnek teljesen meg kell száradnia. Amennyiben magasnyomású mosót használtunk, úgy pótolni kell a hézagokban a homokot. Az impregnáló szert (intenzív vagy színtelen) a megtisztított felületre gyors egymásutánban 2 rétegben kell felvinni (nem szabad, hogy az impregnáló megszáradjon) ecsettel vagy szórással és a felületet jól átitatni ‒ vigyázva és kihagyva olyan területeteket, amikre nem szeretnénk, ha az impregnáló rákerülne, ezért ezt előtte le kell takarni. A 2. réteg felvitelével el is készült a felület, jöhet a száradás! Javasolt minimum 3 napsütéses, eső nélküli nap után impregnálni. Az impregnált felületeket száradásig védeni kell a csapadék és a mechanikai károsodás ellen.

Megszakítás